Actieveling met luisterend oor

Actieveling met luisterend oor

Wendy, Verzorgende niveau 3 in de thuiszorg

Na het avondeten fiets je naar je eerste cliënt een paar straten verderop. Hoe zou het met mevrouw Becker zijn? Ze zag gister zo wit. Misschien voor de zekerheid je wijkverpleegkundige collega straks vragen om de huisarts te bellen. 

Meneer Huibregts help je met zijn eten. Al kan hij zelf zijn vlees niet meer snijden, er is niks mis met zijn eetlust. Hij vraagt ook altijd wat je thuis weer voor nieuwe recepten hebt uitgeprobeerd. Je controleert of hij zijn medicatie heeft genomen en gaat door met je route.

Mevrouw De Smet is de laatste die avond en heeft een ongelukje gehad. Even douchen, dan kan ze gelijk haar nachtpon aan. Er is toch wat tijd over, dus smeer je haar lekker in met bodylotion. Ze geniet ervan. Ondertussen vertelt ze een grappig verhaal over vroeger. Een luisterend oor geef je je cliënten graag. 

Een geeuw onderdrukkend zie je dat het al 23.45 uur is. Normaal eindigt je dienst om 23.00 uur, maar deze week is wat drukker: mevrouw Janssen is net geopereerd en heeft meer verzorging nodig. Ach, stilzitten is toch niets voor jou. Vanwege de napijn moet ze morfine hebben, daar zorgde verpleegkundige Lotte voor. Ze was er snel na je belletje. Op je teamleden kun je bouwen.

Fijn dat je in overleg met je leidinggevende nu alleen nog maar avonddiensten draait. Ze begreep dat dat privé beter uitkomt. Nog even de overdracht naar je collega appen en dan fiets je naar huis. Morgenochtend jouw beroemde appeltaart bakken voor de verjaardagsvisite van je man later die dag!

 

Werken bij Envida

Bij Envida willen we niet alleen weten wat er op je cv staat, maar ook wie je bent en wat jou beweegt om bij onze organisatie te komen werken. We zijn benieuwd of jij ons gedachtegoed deelt over bijvoorbeeld samenwerken. En of je het fijn vindt om zelfstandig te werken. Wij hebben als zorgorganisatie namelijk een hoge ambitie: onze cliënten in staat stellen om hun eigen leven te blijven leiden.

Meer over Envida
Contactgegevens

Abtstraat 2a
6211 LS Maastricht

043 – 6314008
recruitment@envida.nl