Verpleegzorg, wassen of bloed prikken: jij kan het allemaal

Verpleegzorg, wassen of bloed prikken: jij kan het allemaal

Eveline, verpleegkundige niveau 4 in de thuiszorg

De zon komt op als je de deur uitgaat. Dat was een latertje gisteravond, met die lange avonddienst. Je springt in de auto. Al woont je eerste cliënt vijf minuten verderop, je hebt een lange route voor de boeg. Ook omdat steeds meer ouderen thuis blijven wonen.


Sjef van nog geen twintig heeft pas een stoma gekregen. Je leert hem dat zelf te verwisselen. Hij pikt het snel op, dus binnenkort kom je niet meer. Hij zit nog vol verhalen over zijn ziekte. Logisch; darmkanker is niet niks. Voor je gaat, praat je nog even met hem na.


Tijdens een opname heeft meneer Kusters een ziekenhuisbacterie opgelopen. Je verzorgt de wonden op zijn voeten. Bij hem moet je je soms wat streng opstellen, want door gedragsproblemen heeft hij het niet goed door als hij te veel van jou of je collega’s vraagt. Assertiviteitstraining on the job, grinnik je in jezelf.


Mevrouw Corstjens katheteriseer je elke dag. Pijnlijk voor haar, met die chronische blaasontsteking. Terwijl je haar wast, geniet ze van jouw heerlijke kopje koffie en luister je naar haar verhalen. Fijn dat ze je zo vertrouwt.


Onderweg naar huis rij je langs de flat van de oude mevrouw Severins die vorige maand is overleden. Je mist haar op je routes, na al die tijd. Gisteren kwam je haar zoon nog tegen in de supermarkt. Mooi wat hij zei: “‘Het was een zware tijd, maar door jou en je collega’s was het wat lichter”. En daar doe je het voor. Want jij en je collega’s gaan 100 procent voor jullie cliënten.

Werken bij Envida

Bij Envida willen we niet alleen weten wat er op je cv staat, maar ook wie je bent en wat jou beweegt om bij onze organisatie te komen werken. We zijn benieuwd of jij ons gedachtegoed deelt over bijvoorbeeld samenwerken. En of je het fijn vindt om zelfstandig te werken. Wij hebben als zorgorganisatie namelijk een hoge ambitie: onze cliënten in staat stellen om hun eigen leven te blijven leiden.

Meer over Envida
Contactgegevens

Abtstraat 2a
6211 LS Maastricht

043 – 6314008
recruitment@envida.nl