Lerend werken en werkend leren bij Envida

Heb jij altijd al in de zorg willen werken maar beschik jij (nog) niet over de juiste diploma's? Envida biedt jou de mogelijkheid om een loopbaan in de zorg tegemoet te gaan. Wij bieden verschillende mogelijkheden waarbij jij werken en leren kunt combineren.

Envida biedt de mogelijkheid om één van onderstaande diploma's te behalen:

  • Helpende Plus
  • Verzorgende IG
  • HBO-V (duaal)

Een voorbeeld uit de praktijk:

Je hebt gekozen voor een loopbaan buiten de zorg maar de interesse in de zorg blijft bestaan. Is het dan te laat om een switch richting de zorg te maken? Nee! Lees hier het verhaal van Nico, de stoere verhuizer die zijn hart heeft gevolgd en die nu als verzorgende werkt.

Nadat ik met mijn verhuisbedrijf een klus had gedaan in een verzorgingshuis ging het zo kriebelen dat ik ben gaan rondkijken op vacaturesites. Daar zag ik dat Envida de mogelijkheid bood om een betaalde opleiding tot Verzorgende IG te gaan volgen. Na een eerste contact, het maken van een test, meelopen in de thuiszorg en een gesprek mocht ik beginnen. Mijn weken bestaan nu uit een mix van schooldagen en stagedagen. Het bevalt erg goed en ik heb echt het gevoel dat er in mij geïnvesteerd wordt!

Ik werk nu op de PG-afdeling van een zorgcentrum. Eerder heb ik stage gelopen in de thuiszorg. Het werk heeft heel duidelijk een sociaal aspect. Zeker, mensen moeten schoon zijn en gegeten hebben, maar ze moeten zich ook goed voelen en tevreden zijn met hun leven. Daar kan je een positieve bijdrage aan leveren. Er zitten zeker verschillen tussen de thuis- en de verpleegzorg, in de thuiszorg werk je heel zelfstandig en moet je ook zelfstandig zijn. In de verpleegzorg heb je meer collega's om je heen en kun je ook iets gaan doen met de bewoners zoals een spelletje of een wandeling.

Mannen kunnen heel goed in de zorg werken. Er is één dame op de afdeling die perse niet door een man geholpen wil worden. Voor de rest heb ik van zowel dames als heren eigenlijk alleen positieve reacties gehad. Wel zijn de mannen nog behoorlijk ondervertegenwoordigd in de ouderenzorg.

Contact

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze afdeling recruitment via werken@envida.nl of op via 043-6314008.

ONZE WERKWIJZE

STAP 1

We nemen binnen 1 werkdag telefonisch contact met je op.

STAP 2

Je hebt een sollicitatiegesprek bij Envida.

STAP 3

We stemmen telefonisch de arbeidsvoorwaarden af en bieden jou een contract aan.

STAP 4

Je bent aangenomen. Welkom bij Envida!

Copyright © 2021 Envida   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Privacy   |  Cookiebeleid
Envida gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.