Lieke Smeijsters

FIJN OM BIJ ENVIDA TE ZIJN

Dȧt is de allesoverheersende conclusie naar aanleiding van gesprekken met collega’s, bewoners, cliënten en mantelzorgers. Die gesprekken staan niet op zichzelf. Er zijn zóveel mooie verhalen op te halen binnen Envida. Die willen we graag delen. Zoals het verhaal van Lieke Smeijsters, wijkverpleegkundige. Over passie voor het vak, de saamhorigheid binnen het team en het goede gevoel over Envida als werkgever.

De 27-jarige Lieke werkt nu iets langer dan een jaar bij Envida. Ze is wijkverpleegkundige binnen het thuisteam Heer-Boven. Uitvalsbasis is het kantoor in Ridderhof, gelegen naast woonzorgcentrum Croonenhoff. ‘Dit kantoor delen wij met de collega’s van thuisteam Heer-Onder’.

De medewerker in de wijk is een professionele vriend
Wat het werken in de wijk zo leuk maakt voor Lieke is vooral het persoonlijke contact met de cliënt. De band die ze in de loop der tijd met iemand kan opbouwen. ‘Als verzorgende of verpleegkundige in de wijk zie je veel meer het totale proces. Het werk is anders dan dat van onze collega’s in een ziekenhuis. Die patiënt is kortstondig aanwezig en het contact met hem of haar is vluchtig. Hoe het daarna met hem of haar gaat, weet je niet. Dat is bij ons in de wijkzorg heel anders. Wij komen weken, maanden of zelfs jaren achter elkaar bij de mensen thuis. Wij maken deel uit van hun leven. Wij kennen de cliënten en zij kennen ons. Ik zeg weleens: de medewerker in de wijk is een professionele vriend’.

Meer dan verzorgen of verplegen
Daarmee bedoelt Lieke dat zij en haar collega’s meer doen dan verzorgen of verplegen. ‘We worden geconfronteerd met de thuissituatie. Hoe ziet die eruit? Wat valt ons op? Zijn er signalen die erop duiden dat er misschien nog andere ondersteuning nodig is? In dat verband speelt ook de communicatie met de familie een belangrijke rol. In de wijkzorg heb je daar als medewerker veel meer mee te maken dan wanneer je in het ziekenhuis werkt’.

Collegialiteit
Over het team zegt Lieke: ‘Een en al collegialiteit. We houden rekening met elkaar. Als er bijvoorbeeld een dienst geruild moet worden, dan kan dat meestal. Dat het allemaal zo goed loopt en zo prettig werken is, komt natuurlijk ook doordat we dezelfde passie voor ons werk hebben. ‘

'Het totaal'
Belangrijk pluspunt van het werken in de wijk is voor Lieke dus vooral “het totaal”. Bovendien ervaart ze de vrijheid in het werk als zeer waardevol. ‘Verder is ons werk gewoon hartstikke gevarieerd. Geen dag is hetzelfde. Je krijgt te maken met geplande en onverwachte zaken, met verzorgende taken en sociaal-maatschappelijke aspecten. Bovendien zijn we als team voortdurend bezig om de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk te houden. Voorop staat een goede, maar vooral liefdevolle zorg aan onze cliënten. Nou, hoe mooi is dat?!’

ONZE WERKWIJZE

STAP 1

We nemen binnen 1 werkdag telefonisch contact met je op.

STAP 2

Je hebt een sollicitatiegesprek bij Envida.

STAP 3

We stemmen telefonisch de arbeidsvoorwaarden af en bieden jou een contract aan.

STAP 4

Je bent aangenomen. Welkom bij Envida!

Copyright © 2021 Envida   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Privacy   |  Cookiebeleid
Envida gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.